Lystfiskeri

 

På denne side vil jeg præsentere jer for en del af de lystfiskerhistorier, som jeg ellers ville gå og brænde inde med!

Sådan ser den så ud. 3 kg. og 1,5 meter lang! Og sådan ser den ud, når Ketty har haft fat i den!
   
Anders passer "romaskinen"
   

15/7-2009

Så er vi på Hjärteredsjön ved Ullared. Vi fisker efter gedder, og vi (Anders og jeg) har lovet, at vi ikke kommer hjem, før vi har fanget aftensmaden. Det kan godt tage noget tid, men husk, at den tid, man tilbringer med fiskestangen i hånden, bliver lagt til i den sidste ende!

   

Elgsdyr ved Skarvagsjön

Jeg fisker mest i Sverige. Det er blevet til nogle rigtigt gode fangster, og den største var den gedde på 20 kg., som bed på i Skarvagsjön i den nordligste ende af Dalarna. Jeg har desværre ikke noget foto af den, for jeg så kun dens venstre øje, da den et kort øjeblik kom op til overfladen for at betragte mig. Da den så mig ombestemte den sig, og forsvandt med en uovervindelig viljestyrke ned på bunden af søen, og der parkerede den sig som en nedsunken træstamme, og jeg så den aldrig mere - ej heller min agn!

 

Den bedste fisk, jeg har fanget - en stalling (harr på svensk) - er også fra Skarvagsjön. Jeg havde fisket en hel formiddag uden resultat - kun myggene havde fået bid! Jeg fiskede med en hjemmelavet streamer bundet 1,5 meter efter et bobleflod, da der pludselig var "fast fisk", som man kalder det. For mig lyder det idiotisk at sige "efter en lang og hård fight lykkedes det mig at få fisken i nettet". Alle ods er som regel på lystfiskerens side, så jeg vil hellere sige: "Jeg trak fisken i land og konstaterede, at det var den største og flotteste stalling, jeg nogen sinde havde fanget". Det kan jeg roligt sige, for det var faktisk den første!

Stalling: 45 cm - 950 gram